Angst påvirker din livskvalitet og muligheden for at føre et normalt liv. Angst kan gøre det svært for dig at overkomme både dit arbejde, familieliv og fritidsliv. Bare det at møde andre mennesker kan virke overvældende, hvis man lider af angst.

Angst kan dog behandles psykologisk, og i langt de fleste tilfælde kan man slippe helt af med angsten eller reducere den betydeligt. Derfor tilbyder jeg angst behandling i Charlottenlund nær København.

Symptomer på angst

Angstlidelser findes i forskellige former og sværhedsgrader – fra mild angst til angst, der er svært invaliderende for den enkelte.

Angst kan give både fysiske, følelsesmæssige, tankemæssige og adfærdsmæssige symptomer, som optræder i forskellige former og sværhedsgrader. De forskellige symptomer kan gensidigt forstærke hinanden og medføre en ond cirkel, hvor angsten vokser.

Fysiske symptomer

Måske har du hørt om – eller selv oplevet, at din krop går i alarmberedskab, når der sker noget stærkt ubehageligt. Det kan give en række fysiologiske reaktioner, hvor kroppen gør sig klar til kamp eller flugt.

Du oplever for eksempel, at du sveder, at dit hjerte banker hårdt, og at dine muskler spænder op. Du kan også opleve svimmelhed eller få åndenød. Trykken for brystet, kvalme og uro i maven er også typiske angstsymptomer. Med angst behandling kan vi hjælpe dig med at slippe af med disse symptomer.

Følelsesmæssige symptomer

Det er individuelt, hvordan vi oplever angst. Du kan eksempelvis føle bekymring, usikkerhed eller panik, og du kan også opleve skyld og skam.

Tanker

Lider du af angst, har du måske oplevet katastrofetanker. Dine tanker koncentrerer sig om farlige situationer, som du ikke tror på, du kan håndtere. Måske er du overbevist om, at du skal dø af kræft, eller du tror, at alle vil grine af dig, hvis du begår selv små fejl. Tankerne kører rundt i dit hoved, og du kan ikke kontrollere dem.

Adfærdsmæssige symptomer

Angst kan også føre påvirke din adfærd. Du prøver måske at undgå det, der udløser din angst. Det kan være en konkret genstand, en person, steder eller situationer, som fremkalder ubehag.

Måske har du også oplevet såkaldt sikkerhedsadfærd, hvor du opfører dig på bestemte måder eller medbringer særlige ting for at føle dig mere tryg eller forhindre, at noget ubehageligt sker. Den form for adfærd hjælper dig kun kortvarigt, da der ikke tages hånd om de dybereliggende årsager til angsten.

Behandling af angst

Jeg benytter mig af kognitiv adfærdsterapi, som er en effektiv terapiform til behandling af angst.

I min konsultation gør jeg meget ud af, at vi har det rart sammen, og at du oplever at være i et trygt miljø.

Du vil mellem sessionerne i angst behandling få små hjemmeopgaver for.

For at høre nærmere om behandling af angst, i charlottenlund nær København, ring på 51 53 60 10 for en uforpligtende samtale eller kontakt mig online. Udover behandling af angst kan jeg bl.a. også hjælpe med behandling mod stress og depression.